Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Bubble Tea – Turmixként

Bubble Tea – Turmixként

Bubble tea rajongó vagyok, imádom a tápióka golyókat benne kiemelten. Ahogy pakoltam ráakadtam egy üveg mini tápióka gyöngyre – amik ráadásul rózsaszínek voltak, így került erre a jégesős, változékony napra, egy áfonya turmixba 🙂

 

 
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
 
Szerkesztő:
Hozzávalók
  • Személyenként 2 evőkanál tápióka gyöngy (az eredeti órási gyöngyből készül, és színezetlen)
  • Gyöngy tízszerese vízben
  • 1 rúd vanília - jó a mag nélküli hüvely
  • 3 evőkanál cukor
  • 400 ml kókusztej
  • 50g áfonya (mirelit kiolvasztva is tökéletes, ekkor a kiolvadt levét is használjuk nyugodtan fel)
  • Zselatinmentes áfonyalekvár
  • Díszítésnek: Céklapor/eperlekvár és cukor
  • Növényi tejszínhab
Elkészítés
  1. Díszítéshez ha akarunk cukrot használni, akkor színezzük be, és tegyük félre
  2. Tápióka gyöngyöket feltesszük kis lángon a vízben, beletesszük az első adag cukrot és vaníliát
  3. Szorgosan kevergetjük. Először csomókba áll össze, majd kis kocsonyás golyókká formálódik.
  4. Nagyjából 20-30 percig főzzük, aztán félrerakjuk a saját vizében 10 percig pihenni
  5. Egy szűrővel leszűrjük a gyöngyöket és újabb 10 percig pihentetjük
  6. Tejet az áfonyával leturmixoljuk homogénre.
  7. Megfogjuk az üveget, a szélét egy kis lekvárba nyomjuk, aztán megforgatjuk a cukorban.
  8. Belülre teszünk egy kis tápiókát, majd mehet rá a turmix és még lekvár, ha szeretnénk édesíteni 🙂
  9. Tetejére cukormérgezést megkoronázva egy kis tejszínhab.
  10. Tápiókát mindig így készítem, ha rendes teába használom fel vagy kávéba, akkor annyi, hogy a végén az adott itallal öntöm fel.