Banán Frappé

Banán Frappé

Augusztus igazán meleg időnek érkezett, sorra döntve az évtizedes meleg rekordokat. Ilyenkor nem vágyok másra, csak nyers gyümölcsre, zöldségre és egy kis finom, hideg italra. Hajlamos vagyok elfelejteni enni ilyenkor, aminek aztán délután érzem a hatását: szédelgés, rosszullét. Ez a frappé  vagy turmix – kinek hogy kényelmesebb – tökéletes erre az időre. Hideg, édes, és ennyit még meg is érdemlünk.

Igazából hirtelen jött az ötlet, hogy kellene csinálni, így nagyjából azt dobtam bele, ami a hűtőszekrényben volt. Ezért is lett banános; árválkodott pár, igazán barnára érett banán, mellette a mogyoróvaj és a tej is a hét elején készült, tudtam, hogy nem fog elfogyni időben. Együtt azonban igazán ütős ital lett belőlük.


Banános Frappé
 
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
 
Hozzávalók
  • 2 érett banán
  • 1 jó nagy kanál mogyoróvaj
  • 2-3 "gombóc" nicecream, vagyis banán fagyi
  • (egy csipet vanília mag)
  • 500-700ml növényi tej
  • pár kocka jég
  • opcionális: tejszínhab és éppen amit a tetejére kívánunk
Elkészítés
  1. Elsőnek a banánfagyival kezdünk. Összeturmixolunk egy löttyintési tejjel egy, felkarikázott, fagyasztott banánt és egy csipet vanília magot. Amíg fel nem használjuk, visszatesszük a fagyasztóba.
  2. A banán a tej felével és a mogyoróvajjal összeturmixoljuk, majd apránként hozzáadjuk a maradék folyadékot. A jeget egy tiszta konyharuhába dugjuk, és nagyobb darabokra törjük.
  3. A pohárba kanalazzuk a banánfagyit, rádobjuk a jeget, majd felöntjük a banánturmixunkkal, és ha igazán kényeztetni akarjuk magunkat, megfejeljük egy kis tejszínhabbal.