Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Bodzás savanyú gumicukor

Bodzás savanyú gumicukor

Tegnap édesanyámmal vásárlás közben megpillantottam ezeket a kis autós – legós – macis – hintalovas bonbon formát, és nem tudtam ott hagyni. Annyira édes volt, hogy egyből tudtam, jönni fog velem, bár azt, hogy mire használom fel a jégkocka készítésen kívül, még nem tudtam biztosra. Ma édességet kívánva bolyongtam a konyhában, és akkor csapott belém a felismerés. Az előző gumicukor készítésnél is izgatta a fantáziám már a bodzás, így most meg is valósítottam.

Mivel kissé édesnek találtam ,így a bevonatát “savanyú gumicukrosra” készítettem. Belül édes, kívül savanyú, tökéletes nassolni való. Azt hiszem ez a pár darab elfogy a grill partin.


Bodzás savanyú gumicukor
 
Hozzávalók
  • 180 ml bodzaszörp
  • 70 ml víz
  • 1 tk agar - agar
  • 1 ek citromlé
  • 70 g cukor
  • bevonathoz: 10 ek cukor + 2 - 3 ek citromsav
Elkészítés
  1. Bodzaszörpöt, vizet, cukrot és az agar - agart felforraljuk.
  2. Lassan forraljuk pár percig, amíg finoman bugyog, kissé besűrűsödik.
  3. Formába öntjük, és hagyjuk szobahőmérsékleten egy ideig dermedni, majd a hűtőbe tesszük pár órára.
  4. Összekeverjük a bevonathoz a cukrot és a citromsavat, majd kiforgatva a formákból a gumicukrokat, átforgatjuk a keverékben.