Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Édesköményes lencse saláta

Édesköményes lencse saláta

Ez a tavalyi saláta nagy sikert aratott. Karácsonyi dőzsölés alatt természetesen nem nagyon volt mérték, és ilyenkorra mindenkinek már tele volt ébredésnél a gyomra, de hagyomány szerint lencsét enni kell. Így lett a szokásos lencse főzelékből lencse saláta, és az emésztés miatt, egy kevés édeskömény is ment hozzá. Színét a lila hagyma adja, de ez ízben nem érződik nagyon.


Édesköményes lencse saláta
 
Hozzávalók
  • 150 gramm étkezési lencse
  • 1 - 2 édeskömény gumó, lehetőleg egy kevés zölddel a tetején
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 lila hagyma felszeletelve
  • 1 alma, szeletelve
  • Fűszerek ízlés szerint: babérlevél ,sós bors,
Elkészítés
  1. Lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap leszűrjük, átmossuk és feltesszük főni a babérlevéllel, sóval, kevés fekete borssal.
  2. Közben az édesköményt felszeleteljük, a tetején a zöldet fére tesszük.
  3. A lila hagymát felszeleteljük, és kevés olajon lepirítjuk, majd rádobjuk az édeskömény szeleteket és mikor kissé összeesett az almát is. Közben a fűszerekkel ízesítjük. Lehetőleg minden maradjon kissé roppanós.
  4. A lencsét leszűrjük, hozzákeverjük az édesköményes keveréket, és a félre tett zöldet összeaprítva hozzáadjuk.
  5. Vegán kaszinótojással (recept az oldalon) vagy egy jó szelet kovászos kenyérrel tálaljuk.