Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Falafel cupcake, Hummusz krémmel

Falafel cupcake, Hummusz krémmel

A napokban osztották meg az Ezt ettem ma Vegán csoportban a Bosh legújabb videóját. Abból merítettem az ötletet. Kihagytam a koriandert, mivel a falra mászok tőle, és a hummusz is számomra mogyoróvajjal az igazi.

Falafel cupcake, Hummusz krémmel
 
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
 
Szerkesztő:
Hozzávalók
  • 2 doboz lecsepegtetett csicseriborsó
  • 25 g liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk kömény
  • 1 kis chili, kimagozva
  • egy citrom lereszelt héj és lé
  • 1 vöröshagyma
  • 3 kis gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • olíva olaj
Elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt 200°C
  2. Botmixerbe tesszük a vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, a fűszereket, egy doboz csicseriborsót, a lisztet, chilit, és fél citrom leve és egy kis héj.
  3. Homogénre turmixoljuk, majd formákba adagoljuk, és 20-30 perc alatt megsütjük.
  4. Menet közben a maradék hozzávalókat (csicseriborsó, mogyoróvaj, maradék citrom, és fokhagyma) összeturmixoljuk.
  5. Elkezdjük az olívaolajat hozzá adagolni amíg nem érjük el a megfelelő állagot.
  6. Amikor kisültek és kihűltek a falafel falatok, habzsákba tesszük a krémet, és csillagcsővel rányomjuk.