Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Fermentált kesuföl

Fermentált kesuföl

Dr. Oetker mizéria kapcsán jutott eszembe, hogy sokak számára az nem megfelelő. A szója nekem sem a legjobb. Mértékkel nincs baj vele, de nagy mennyiségben már nem a legjobb. Ráadásul szemetet is termel az ember a kész termék vásárlásánál. Így minden erre terelt, hogy kísérletezzek házilag.


Fermentált kesujföl
 
Hozzávalók
  • 250 g fermentált kesudió beáztatva, lásd lent a jegyzetet
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 teáskanál agavé szirup
  • csipet só
  • 100-150 milliliter növényi ital vagy víz
Elkészítés
  1. Az előre elkészített fermentált kesudiót lecsöpögtetjük és az olajjal elkezdjük ledarálni.
  2. Mikor már krémes, apránként felöntjük növényi itallal, vagy vízzel. Nálunk volt kesudió ital, így az került bele.
  3. Amikor az állaga megfelelő ízesítjük. Mindenből egyszerre keveset teszünk, és úgy növeljük a kívánt ízre az adagot.

Fermentált kesudió.

7 nap alatt készült el az enyém. A kimért kesut felöntöttem annyi vízzel, ami ellepte, és minden 2. nap leöblítettem és újra felöntöttem. Idővel kóstolgatjuk, és mikor úgy érezzük az íze már savanykás, akkor jó.