Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Forró “fehércsoki”

Forró “fehércsoki”

Nagyon rákívántam a fehér csokoládéra, de most ital formájában. Nem is időztem sokat, a gondolattól számítva tíz percen belül már el is készült a gőzölgő ital. Most tettem rá növényi habot, de ez elhagyható, az ital is nagyon szép habot képez a tetejére. Ráadásul hozzáadott cukrot nem tartalmaz.


Forró "fehércsoki"
 
Hozzávalók
  • 500 ml növényi ital
  • 100 ml víz
  • 50 g kakaóvaj
  • fél kk szerecsendió
  • 1ek kókusz zsír
  • 1 ek kókusztejpor (elhagyható)
  • 1 kk őrölt vanília
  • 2 ek agavé szirup
  • Opcionális: növényi hab és kakaóbab töret a tetejére, akár egy kis fahéjjal.
Elkészítés
  1. Minden hozzávalót egy lábosba mérünk, majd közepes hőfokon felforraljuk.
  2. Lejjebb vesszük a lángot és addig kevergetjük, amíg a kakaóvaj el nem olvad.
  3. Turmixba öntjük és pár percig járatjuk a gépet.
  4. Növényi habbal, kakaóbab törettel és fahéjjal a tetején tálaljuk.