Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Fűszeres ananász, kókusz habbal

Fűszeres ananász, kókusz habbal

Nagyon szeretem az ananász – kókusz párost, bár az utóbbit csak így tudom megenni. Az előző GoodFood magazinban láttam egy sült ananász receptet, és akkor tudtam, hogy ki akarom próbálni. Ma minden meglett hozzá, éppen csak az újság nem, így saját kútfőből összeütöttem. Merőben más, mint az ott olvasott (azt hiszem sütőben készült, fűszeresebben), de így is nagyon finom lett.

Melegen és hidegen egyaránt bejön, ha az alkoholt elhagyjuk, gyerekeknek is kiváló.


Fűszeres ananász, kókusz habbal
 
Szerkesztő:
Hozzávalók
  • 1 érett ananász
  • 50 g cukor
  • 1 fél citrom leve
  • 1 csipet só
  • 1 - 1,5 ek kínai ötfűszer keverék
  • 1 kisebb, közepes erősségű chili durvára törve
  • 1 doboz kókusz krém
  • 2 tk agavé szirup
  • 1 - 2 ek vegán Baleys vagy valamilyen fehér desszertbor
  • opcionális: mandula és kókusz
Elkészítés
  1. A konzerv kókusz krémet a hűtőbe tesszük, majd felhasználás előtt fél órával a fagyasztóba.
  2. A cukrot egy kevés vízzel az alján serpenyőbe rakjuk, és nem nyúlunk hozzá, hogy karamellizálódni tudjon. Néha a lábast megrázogatjuk, de szigorúan tilos bármivel is megkavarni!
  3. Amíg a cukor pirul, az ananászt megtisztítjuk, a fás részt kivágjuk belőle és felkockázzuk.
  4. Ahogy a cukor elkészült, rádobjuk az ananász kockákat. Vigyázat, olyan, mintha megkeményedne, de csak kavargassuk lelkesen, amíg a gyümölcs levet enged, a karamell pedig szépen beteríti.
  5. A fűszert, chilit, egy kis sóval és a citrom levét a keverékhez öntjük. Elkeverjük, és készen is van, félre tesszük.
  6. A fagyasztóból előkapjuk a kókusz krémet. Óvatosan felbontjuk, és a feleső kókusz zsírt ami megkeményedett egy keverőtálba tesszük, és magas fokozaton verni kezdjük.
  7. Hozzáadjuk az agavét és újabb pár percig verjük keményedésig.
  8. Mikor a krém megkeményedett, beleöntjük a Baleys-t és átforgatjuk benne.
  9. Negyed órát a hűtőbe tesszük, majd az ananásszal együtt tálaljuk.
  10. Amíg pihen a krém, piríthatunk rá egy kis mandula és kókusz szeletet.