Hókifli

Hókifli

A hókifli az egyik kedvenc édességem és szerencsére a családunkra ez hasonlóan igaz, így nálunk nem csak az ünnepek alatt készül, bár tény, hogy a karácsony kötelező kelléke. Ami a legjobb benne: hetekig eláll, sőt! Napról napra finomabb lesz. Így pár hét múlva már el is készítheted az első adagot…

Ez egy szokványos adag, de nálunk lendületből minimum a dupla készül, ha nekiállunk

Hókifli
Author: Zarite
Ingredients
  • 700 – 720 gramm finom liszt
  • 500 gramm margarin pl. Rama vagy Alsana
  • 10 evőkanál jéghideg víz
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • 250 gramm sűrű szilvalekvár
  • 500 gramm porcukor
Instructions
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.
  2. Lisztet a margarinnal morzsoljuk el.
  3. Vizet keverjük össze az ecettel, majd a többi hozzávalóhoz öntjük.
  4. Gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk a tésztát, majd vékonyra nyújtjuk, és megtöltjük a szilvalekvárral. Vághatunk háromszögeket és felsodorhatjuk, mi többnyire köröket vágunk és félbehajtjuk kicsi hajóknak.
  5. Húsz – huszonkét perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha maga a tészta még fehér, de a talpaik már barnák).
  6. Még forrón porcukorba forgatjuk. Itt több lehetőség van. A kedvencem az, ha a porcukorban is hűlnek ki. Ha kevésbé édesre vágysz, akkor csak megforgatjuk a kifliket majd félretesszük.
  7. Legalább egy napot pihenniük kell, hogy igazán finomak legyenek.