Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Isteni császármorzsa

Isteni császármorzsa

Császármorzsát nem csak karácsonykor lehet enni. Ilyenkor azonban az emberek kicsit “belassulnak”, ráérősebben reggeliznek, főleg az adventi hétvégéken. Ezért hoztam most egy ilyen étkezésbe illeszthető reggelit, vagy akár vacsorát. Én sárgabarack lekvárral szeretem, de valami finom csokissal, mondjuk vörösboros, vagy egy kis fahéjas narancs dzsem is jól passzol hozzá.

Isteni császármorzsa
 
Hozzávalók
  • 720 ml növényi ital, lehet bármilyen
  • 200 gramm búza dara
  • 200 gramm kukorica dara (vagy búza ennek a mennyiségben)
  • 100 gramm cukor (elhagyható)
  • csipet só
  • késhegynyi őrölt vanília
  • 1 bio citrom lereszelt héja
  • 80 gramm mazsola, rumos vízbe áztatva
  • 50 gramm liszt
  • 100+50 milliliter kókusz olaj
  • tálaláshoz: porcukor, (nálunk) barack lekvár
Elkészítés
  1. Növényi italba belekeverjük csomómentesen a lisztet, sót, vaníliát, reszelt citromot és a két darát, plusz a cukrot és a 100 milliliter kókusz olajat.
  2. Lecsöpögtetett mazsolát finoman beleforgatjuk, és félretesszük 2 órára. (akár egy estét is elvan a hűtőben, de ekkor lehet hígítani kell kicsit reggel)
  3. Egy nagy területű serpenyőbe beleöntjük a kókusz olajat majd a masszánkat is. Állandó kevergetés mellett sütjük, amíg morzsáira nem esik szét
  4. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.