Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterJackFruit Shop termék teszt

JackFruit Shop termék teszt

Nem is olyan rég, Jackfruit Shop lehetőséget biztosított, hogy kipróbáljam két terméküket is. Izgatottan vártam a csomagot, ami időben és pontosan érkezett. B ár addig a napig özönlöttek a fejemben az ötletek, aznap leblokkoltam. Két Jackfruit készítmény volt a birtokomban, az agyamban meg több tucat lehetőség. Ha egyiket kipróbálom, a másikra nem jut….de azért végül megbékéltem ezekkel valahogy… 🙂

Elsőnek a fűszerezett kockákat vettem a kezem ügyébe. Ezzel nem készítettem semmi extrát, szándékosan csak a leírást követtem, hogy azt kapjam, amit ők adnak pontosan.

Egy vákuumozott tasakot kapunk, és mellé egy kisebb csomagot a fűszerekkel. Hihetetlen illata volt, ahogy kibontottuk, majd összekevertük a gyümölcshússal, ami már ekkor elkezdett szétválni “szálaira”. Majdnem egy órát hagytuk marinálódni így, közben összedobtunk mellé egy kis bulgurt.

Dió olajon megpirítottuk a bulgurt, majd elkezdtem felönteni. Sót és borsot adtam hozzá. Ahogy elfőtte a vizet, pótoltam, közben egy marék aszalt összeaprítottam durvára, és rádobtam. Mikor szinte puha volt a bulgur lefedtem.

Közben olajat hevítettem, és ráöntöttem a pácolt jackfruit kockákat. Mennyei illat csapott fel egyből. Úgy 5 percig sütöttem, közben teljesen szálaira bomlott. A végén hagytam kicsit “lekapni”, hogy sültebb ízt adjon.

Túl kevésnek érezvén a zöldséget, összedobtam mellé egy kis lilasárgarépa-borsó-karfiol hármast, lepároltam, kakukkfűvel, chilivel, sóval, borssal, löttyintésnyi balzsamecettel ízesítettem.

Az eredmény? Kiváló. Amíg “nyersen” volt egy pici édeskés íze, a végére teljesen eltűnt. Bármikor mindenevők elé tálalnám, megtévesztő az állaga, kinézete és az íze is.

Másodszor a sós lében eltett változatnak estem neki. Itt már előre tudtam, hogy pizza lesz belőle. Annyira jól sikerült, hogy kétszer készítettük el két napon belül, és még mindig maradt belőle, tehát iszonyú kiadós. Egy családnak egy étkezésre egy konzerv bőven elegendő.

Lisztből, éleztőből, olivaolajból és egy kevés folyadékból (most rizs italból) ragadós tésztát készítünk, amit duplájára kelesztünk a kidolgozása után. Közben a sütőt 200°C előmelegítjük.

Összevágunk zöldségeket, sajt helyettesítőt, és ami lényeg! Jackfruitot kibontjuk, szálaira szedjük – ez nagyon könnyen fog menni – és fűszerezzük. Az első nap, só, bors, jalapeno paprika ment rá, egy kevés citrommal. A második nap füstölt édes paprika, só, bors, agavé szirup. Pácolódni hagyjuk, amíg a a tészta is pihen.

Olajozott sütőpapíron kinyújtjuk (ha akarunk pár szelet sajthelyettesítőt a szélébe is tekerhetünk, jól fog állni neki), megkenjük szósszal a tetejét és megszórjuk feltétekkel, közte a jackfruittal is.

15-20 perc alatt készre sütjük és besöpörjük a “húsos” pizza dicséreteit.