Karamellás Brownie

Karamellás Brownie

A hétvégén és igazából már jó ideje süteményre vágytam. Szaftosra, csokisra, édesre. Mivel egész héten a konyhában vagyok, ráadásul pénteken a Sirha rendezvényen voltam, ahol semmit sem tudtam szinte kóstolni, így ezt a vágy vasárnap tetőzött. Az igényekhez hozzájött az is, hogy gyorsan készen legyek vele, mivel olyan szép idő volt, hogy a kertben akartam inkább munkálkodni. A gyors édességek között kettő kedvencem van: muffin, és brownie. Nem volt kedvem most kiadagolni a tésztát, így az utóbbira szavaztam.

Amíg készítettem, azon gondolkodtam, hogy mi legyen a “belevaló” finomság. Kamra szekrényben kutatva a kezemben akadt pár szem Kuhbonbon karamell cukorka, amit még a novemberi Vegán Dobozban kaptunk, így egyértelmű volt, hogy ez is belekerült. Az egész 30 perc alatt elkészült, sütéssel, mosogatással együtt.

Ha már süteményt készítettem, akkor a lenti adagot egyből dupláztam. Gondoltam holnap viszek be a munkatársaimnak is egy adag csokis sütit. Hétfői nap mindig erős, és…hát hétfő. Megérdemlünk ennyit.


Karamellás Brownie
 
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
 
Mennyiség: 8
Hozzávalók
  • 150g liszt
  • 60g kakaó (+2 ek a formához)
  • 90g cukor
  • 2,5g sütőpor (fél zacskó)
  • 100g étcsokoládé
  • 50g Kuhbon karamell cukorka, a Vegán Doboz novemberi csomagból
  • Egy rúd vanília magja
  • Csipet só
  • 80ml semleges ízű olaj
  • 150ml fekete kávé
  • 120ml szénsavas víz
Elkészítés
  1. A sütőt bekapcsoljuk és 180°C-ra előmelegítjük. Lefőzünk egy jó erős feketét, és kimérjük a kívánt mennyiséget.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, sütőpor, só, cukor, vanília) összekeverjük, és átszitáljuk, hogy teljesen egynemű legyen. A karamellt és étcsokoládét összedaraboljuk durvára. A cukor felét, és a csokoládét a keverékbe dobjuk.
  3. A folyékony összetevőket(olaj, kávé, víz) egy kancsóba keverjük össze, majd a száraz anyagokra borítjuk és gyors, határozott mozdulatokkal elkeverjük.
  4. Egy sütőformát növényi vajjal kikenünk, és kakaóporral megszórjuk. Beleborítjuk a masszánkat óvatosan, a tetejére dobáljuk a megmaradt karamellt, és betoljuk a sütőbe.
  5. perc után belül kissé folyós, lágy lesz. 15 percig szoktam sütni. Ekkor lesz krémes, de már keményebb.