Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Kristály gumicukor

Kristály gumicukor

Nagyon szeretem a kristály formát, a kristályokat, ráadásul a gumicukrokat is. Mindig is nagy gumicukor fogyasztó voltam. Mit nekem a csokoládé, ha van ilyen édesség? Aztán idővel ez átfordult és már az erősebb, keserűbb étcsokoládé volt terítéken. Ráadásul időközben vegetáriánus lettem, majd minden állati eredetű terméket elhagytam, így a gumicukrok egy álom maradt már. Mostanában a boltokban előbukkannak vegetáriánus és vegánok, de azért a házi az mindig jobb 🙂

Amikro a szüleim hazaállítottak 27 kg eperrel, éreztem, hogy másnap nagy munkánk lesz. Jó része szörpnek ment, másik fele fagyasztóba és egy – egy üveg különlegesebb ízű lekvár is készült. A szörpnél volt egy kis színtiszta eper lé ami kimaradt….akkor pedig egyből tudtam, hogy most jött el az én időm!


Kristály gumicukor
 
Hozzávalók
  • 500 ml eperlé (a gyümölcs összetörve, leszűrve)
  • 130 g cukor
  • 3 tk agar-agar
  • 3 ek citromlé
  • fél tonkabab lereszelve
Elkészítés
  1. Mindent egybeöntünk, és forrásig kavarjuk folyamatosan, majd még 1 - 2 percig főzzük.
  2. Előre kifóliázott formába öntjük.
  3. Egy ideig szobahőmérsékleten dermesztjük, majd a hűtőbe rakjuk.
  4. Teljes dermedés után formázhatjuk.