Hagyományos madártej

Madártej mindig is az egyik kedvencem volt. Finom, lágy krém, apró fehér halmokkal. Aztán elhagytam az állati eredetű élelmiszereket, és maradt a sóvárgás. Nem vagyok oda a helyettesítésért, de abban semmi rosszat nem látok, ha a régi ízeinket szeretnénk megőrizni úgy, hogy senki sem sérül meg közben.
Tehát ezúttal a kedvenc receptemet gépeltem le. “nyers” hab, finom krém. Simán megállja a helyét ünnepnapokon is, és bárkit levesz a lábáról.
- 1500ml növényi ital
- 8 evőkanál cukor
- 1 konzerv csicseriborsó leve
- 1 zacskó vaníliás puding, csipet kurkumával
- Késhegyni vanília por, vagy egy vanília rúd kikapart belseje
- 1 csipet só
- 3 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál ecet vagy citromlé
- Leszűrjük a csicseriborsó levét, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
- Növényi italt - amiből félreteszünk egy fél decit - cukorral feldobjuk melegedni.
- A félretett italba beledobjuk a pudingot, vaníliát és kurkumát. Elkeverjük csomómentesre.
- Csicseriborsó levét elkezdjük felverni.
- Mikor az ital felforr, gyorsan hozzáöntjük a pudingporos keverékünket, és addig keverjük, amíg a habverőt felemelve szép selymes csíkot húz.
- Elkezdjük szitálva adagolni a habhoz a porcukrot. Nálam 3 evőkanál ment bele, plusz egy kiskanál ecet
- Tányérba szedjük a krémet. Ráteszünk a habból.
You must be logged in to post a comment.