Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Hagyományos madártej

Hagyományos madártej

Madártej mindig is az egyik kedvencem volt. Finom, lágy krém, apró fehér halmokkal. Aztán elhagytam az állati eredetű élelmiszereket, és maradt a sóvárgás. Nem vagyok oda a helyettesítésért, de abban semmi rosszat nem látok, ha a régi ízeinket szeretnénk megőrizni úgy, hogy senki sem sérül meg közben.

Tehát ezúttal a kedvenc receptemet gépeltem le. “nyers” hab, finom krém. Simán megállja a helyét ünnepnapokon is, és bárkit levesz a lábáról.

Hagyományos madártej
 
Hozzávalók
  • 1500ml növényi ital
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 konzerv csicseriborsó leve
  • 1 zacskó vaníliás puding, csipet kurkumával
  • Késhegyni vanília por, vagy egy vanília rúd kikapart belseje
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál ecet vagy citromlé
Elkészítés
  1. Leszűrjük a csicseriborsó levét, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  2. Növényi italt - amiből félreteszünk egy fél decit - cukorral feldobjuk melegedni.
  3. A félretett italba beledobjuk a pudingot, vaníliát és kurkumát. Elkeverjük csomómentesre.
  4. Csicseriborsó levét elkezdjük felverni.
  5. Mikor az ital felforr, gyorsan hozzáöntjük a pudingporos keverékünket, és addig keverjük, amíg a habverőt felemelve szép selymes csíkot húz.
  6. Elkezdjük szitálva adagolni a habhoz a porcukrot. Nálam 3 evőkanál ment bele, plusz egy kiskanál ecet
  7. Tányérba szedjük a krémet. Ráteszünk a habból.