Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Mák és mandula ital készítése

Mák és mandula ital készítése

Növényi italokat készíteni házilag pofon egyszerű a híresztelésekkel szemben, ráadásul olcsóbb is. A dió és mák két nagy előnye, hogy itthon könnyen hozzájuthatunk, csomagolás mentesen is vásárolhatjuk őket és az ízük semmihez sem hasonlítható. Nem kell hozzá más, csak egy erősebb turmix, egy szűrő anyag és a magvak. Ízesíthetitek akár a turmixban is, én nem szoktam, mert a felfogott mag őrleményből utána különféle finomságokat készítek.


Mák és mandula ital készítése
 
Hozzávalók
  • 1 csésze dió
  • 1 csésze mák
  • 5 csésze víz
  • 3 evőkanál agavé szirup, vagy valamilyen édesítő
  • 2 nagyobb csipet só
  • 1 kiskanál vanília
Elkészítés
  1. Mind a két magot külön külön beáztatjuk egy éjszakára.
  2. Másnap leöntjük a vizet, átöblítjük őket. A mákot kettő, a diót én három csésze vízzel turmixolom.
  3. Mikor kész, beleöntjük az előre odakészített függöny anyagba/szűrő zsákba vagy csak egy konyharuhába és kifacsarjuk.
  4. A leszűrt növényi italhoz keverünk 1,5 - 1,5 evőkanál agavé szirupot és egy jó nagy csipet sót, fél kiskanál vaníliával.
  5. A hűtőben 3 napig eláll, csak mindig fel kell rázni