Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Mandulás – vörösáfonyás granola szelet

Mandulás – vörösáfonyás granola szelet

Granola szelet egy igazi túlélő aduász. Vihetjük magunkkal iskolába vagy munkába, tarthatjuk a konyhában a pulton, vagy a kamrában a beeső vendégeknek. Lényegében nem tudunk mellé lőni. Ami a legjobb, hogy csak az alapot kell fejben tartani, és a variációk végtelenek. Lehet fűszeres téli, vagy könnyed nyári, esetleg frissítő tavaszi….bármit kihozhatunk belőle.

 

 
Hozzávalók
  • 1 csésze nagy szemű zabpehely
  • 1 evőkanál margarin
  • ¼ csésze barna cukor
  • ⅙ csésze agavé szirup vagy egyéb folyékony édesítő
  • csipet őrölt vanília
  • 1 csésze mandula, vagy más magvak
  • ½ csésze vörös áfonya vagy más aszalvány
  • 1 + ½ csésze csokoládé csepp
  • csipet só
Elkészítés
  1. Cukrot, margarint és az agavet, vaníliával és sóval összemelegítjük, majd hagyjuk hűlni egy kicsit.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és ráöntjük a keverékünket.
  3. Egy sütőpapírral bélelt edénybe nyomkodjuk, és a tetejét megszórjuk a maradék étcsokoládéval. és 180%C-ra előmelegített sütőbe toljuk. 5 perctől már jó, innen egyéni ízlés. A képen 10 percig sült, igazán robogós lett.