Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Mézeskalács díszítő cukormáz

Mézeskalács díszítő cukormáz

Mézeskalácson mindig a fehér máz volt a kedvencem. Gyerekként díszíteni és enni is ezt a részét élveztem leginkább. Persze nem a legegészségesebb része a sok cukor miatt, de néha kibírható azért. Ráadásul nagyon szép lesz tőle.

Mézeskalács díszítő cukormáz
 
Hozzávalók
  • 90 mililiter aquafaba (csicseriborsó konzerv leve)
  • 500 gramm porcukor átszitálva
  • 0,4 mokkáskanál vanília por
  • 0,8 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • opcionális: aromák, színezők
Elkészítés
  1. A csicseriborsó levét jól behűtjük, a porcukrot átszitáljuk.
  2. Az aquafaba-t keverőtálba öntöm és elkezdem géppel felhabosítani. Mikor sűrű "tojásfehérje" szerű állagot vesz fel kifehéredve, elkezdem kanalanként hozzáadni a cukort.
  3. Félidőben hozzáadom a sót, citromlevet, vaníliát. Ha ízesíteni vagy színezni szeretnénk, akkor azt itt megtehetjük.
  4. Habzsákba töltjük és a mézeskalácsokra nyomjuk. Hagyjuk teljesen megszáradni.
  5. Díszítés közben a mázat egy bevizezett papír kendővel fedjük.
  6. Hűtőben 3 napig eláll így, egyébként fagyasztható.