Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Paradicsomos-csípős ravioli

Paradicsomos-csípős ravioli

Nem olyan régen kint voltunk a szezon záró Kiskertpiacon. Mindig szívesen szemlélem a vegán standokat, és szerencsére most sokan voltak kint. Kiemelkedő azonban a Dio Chutney asztala volt. Nem véletlen, hogy percek kellettek mire a közelbe jutottunk, annyian álltak meg. Aztán végigkóstoltuk a kencéket. A csípősség az üvegeken jelölve van, de aki szereti az erősebbet, nyugodtan belecsaphat, mivel a legerősebb is csak pikáns nekem. Az íze pedig bombasztikus, pedig van pár érdekes kombináció.

Aznap egy paradicsomos szósz jött velünk haza, másnap egy ravioliba ugorva. Azóta még 3 hazajött, szóval azok is érkeznek hamarosan.


Paradicsomos-csípős ravioli
 
Szerkesztő:
Hozzávalók
  • 400 gramm liszt
  • 180 ml meleg csapvíz
  • 1 nagyobb cukkini
  • 100 gramm Dio Chutney paradicsom chutney
  • 1 üveg paradicsomlé
  • 2 kis hagyma
  • Olaj
  • Fűszerek: bazsalikom, római kömény, kakukkfű, oregánó, só, bors
Elkészítés
  1. A lisztet átszitáljuk, és a meleg vízzel összekeverjük. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas, fényes tésztát nem kapunk, ami a kezünkről is leszedett minden liszt -darabkát.
  2. Egy órát fóliába csomagolva félretesszük.
  3. Összeaprítjuk a cukkinit és összekeverjük a chutney-val. Egy szűrőbe tesszük, alá egy kis edényt, hogy felfogjuk a levet, amit enged.
  4. Felteszünk egy edényben vizet forrni, sóval.
  5. Elkezdjük a tésztát kinyújtani, majd kis halmokat teszünk rá a sűrű cukkinis keverékünkből(ha kevés lenne, egy kis sűrű paradicsompürét adhatunk hozzá), és a tészta másik felével befedjük.
  6. Ügyelünk rá, hogy a raviolik minden része alaposan össze legyen nyomva.
  7. Ahogy felforrt a víz, beledobjuk. 3 percig főzzük, majd kiszedve olívaolajjal forgatjuk át.
  8. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és ráöntjük a megmaradt tölteléket, a szószt, a paradicsomlevet és ízlés szerint fűszerezzük.
  9. Dio Chutney hiányában sűrű paradicsompürét használhatunk amit erősen fűszerezünk és chilivel ízesítünk.