Répás zabkeksz

Répás zabkeksz

Magvas keksz

Répás zabkeksz
 
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
 
Szerkesztő:
Mennyiség: 16 db
Hozzávalók
  • 300g zabpehely
  • 2 db nagy sárgarépa hámozva, reszelve (nálam most egy kis fekete is került bele)
  • 2 db érett banán összenyomva villával
  • 150 g dió, nagyobb darabokra vágva
  • 2 ek őrölt lenmag
  • 100 ml víz
  • 100 g pitypang méz / agavé szirup / édesítő
  • 1 ek fahéj
  • 1 tk szegfűszeg
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 tk vanília kivonat
  • ½ kk só
Elkészítés
  1. Sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A lenmagot keverjük össze a vízzel, és tegyük félre 5 percre
  2. Egy nagy tálba keverjük össze az összes száraz hozzávalókat, a zöldségeket és a banánt. Mikor a lenmag megszívta magát és kissé kocsonyássá, tojás szerűvé vált, akkor keverjük a masszába. Nedves homok állagúnak kell lennie.
  3. Egy fagylaltos kanállal kis halmokat rendezünk a sütőpapírra, majd a gömbölyű felével lelapítjük
  4. Nagyjából 20 percig sütjük, amíg egy kis színt nem kap. Vigyázz! Ilyenkor könnyen megég már.
  5. Tepsin hagyjuk 10 percig, majd rácsra szedve hűtjük készre. Szobahőmérsékletlen 2-3 napig, hűtőben egy hétig is eláll