Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Szója Majonéz

Szója Majonéz

Egy ideje szerettem volna feltenni ezt a végtelenül egyszerű receptet. Szinte csak ezért tartok a kamrámban egy doboz szója italt. Vendégek érkezése alatt is összedobhatom, egy nagyon finom alap krém. Bármire használható. Kiváló tartár készíthető belőle, kapribogyó, aszalt paradicsom, friss fűszerek is jól állnak neki. Salátákhoz is megfelelő, számtalan módon felhasználható…és pillanatok alatt el is készül.


Szója Majonéz
 
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
 
Szerkesztő:
Hozzávalók
  • 120 ml szója ital
  • 240ml semleges ízű, jó minőségű olaj
  • 2 teáskanál enyhébb ízű ecet (alma, fehérbor..stb)
  • 2 evőkanál agavé szirup
  • 1 tk só
  • 1 tk kala namak, fekete só
  • frissen őrölt bors, fokhagyma
Elkészítés
  1. Mindent kezünk ügyébe helyezünk. Egy edénybe beletöltjük a szója italt, az ecetet - én most fehérborecetet használtam - és elkezdem egy kézi mixerrel eldolgozni.
  2. Úgy egy perc után óvatosan hozzácsurgatom az olajat, Érezhető lesz, ahogy elkezd egyneművé válni, sűrűsödni. Ha hígabb majonézt szeretnénk, több olajat teszünk bele.
  3. Ahogy a megfelelő állagot elértük, hozzátesszük a többi hozzávalót és ízesítjük
  4. Hűtőben egy órát pihentetjük lefedve, hogy összeérjenek az ízek