Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



“Tofuttotta” avagy a vegán rántotta

“Tofuttotta” avagy a vegán rántotta

Szeretek néha meleg reggelikkel indítani. Igazából a rendes rántottát sosem kedveltem. Volt egy mellékíze amiért nem rajongtam. Ez a verzió azonban a kedvencem. Ha a tojás kénes ízét nem szereti valaki, akkor elég a Kala Namak sót simára cserélni, és máris eltűnik.

"Tofuttotta" avagy a vegán rántotta
 
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
 
Szerkesztő:
Hozzávalók
  • 150 g medvehagymás tofu (fél csomag)
  • 1-2 szál újhagyma felkarikázva
  • fél vöröshagyma felszeletelve
  • 2-3 szál petrezselyem felaprítva
  • 100 ml víz
  • 2 tk keményítő
  • csipet kurkuma
  • csipet bors
  • 1 kk Kala Namak (Himalaya fekete só)
  • fél marék spenót
  • löttyintésnyi olaj
  • Fél fej paradicsom
  • egy retek, vagy ízlés szerinti zöldség
Elkészítés
  1. Fél csomag tofut szűrőbe teszünk, majd rá egy tányért és pár konzervet. Így kipréseljük a levet belőle.
  2. Felkarikázom a hagymákat, és felhevítem az olajat majd rájuk dobom a kipréselt és kézzel összemorzsolt tofut.
  3. Rádobom a spenótot, összefonnyasztjuk.
  4. Rázogatva pirítom, aztán apránként hozzáadom a fűszereket.
  5. Mikor a tofu elkezd halvány barna színt felvenni a víz felét alá öntjük. Elkevergetjük, aztán a maradékot is alá öntjük, aztán rátesszük a keményítőt azonnal elkeverve.
  6. Zöldséggel, melegen tálaljuk. Pirítóssal fogyasztjuk