Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Tökéletes csipetke

Tökéletes csipetke

A leves számomra szinte elképzelhetetlen valamilyen “tészta” nélkül. Boltban nagyon sok található, de a levesbetétek nagy része a mai napig tojással készül. Ráadásul a házi mindig finomabb. Mivel ma megkívántam egy kis gulyáslevest, abba pedig csipetke kell, gondoltam elhozom mind a kettő receptjét. Az utóbbival kezdve.


Tökéletes csipetke
 
Szerkesztő:
Hozzávalók
  • 100 g liszt
  • 1 ek csicseriborsó liszt (simán kihagyható)
  • 5-6 ek víz
  • jó nagy csipet só
Elkészítés
  1. A liszteket összekeverjük, ha használunk csicseriborsót, majd hozzáöntjük a sót, és a víz felét.
  2. Elkezdjük eldolgozni a tésztát. Ha túl kemény, hozzáadjuk a maradék folyadékot.
  3. Állagra ugyan olyannak kell lennie, mint a hagyományosnak.
  4. Forrásban lévő leveshez adjuk és 3 - 4 percig főzzük.