Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Tökéletes kukoricakenyér egy kis csavarral

Tökéletes kukoricakenyér egy kis csavarral

Kukoricakenyér amerikai konyha egyik alapja. A déli vidék klímája nem tette lehetővé a rozs, árpa vagy akár búza termesztését, így máshoz kellett nyúlniuk, és a kukorica mint alapanyag szép lassan a köztudatba kúszott. Legalábbis ez a monda járja. Azonban bizonyára hatással volt rájuk a mexikói és az amerikai őslakosok konyhája is…

Az eredeti kukoricakenyér nem tartalmaz más fajta lisztet, és csak sóval, vízzel összekevert lepénykenyér szerűség amit vas serpenyőben sütöttek ki. Azonban egy kevés fehér liszt és egyéb hozzáadásával könnyű, puha, levegős kenyérre tehetünk szert ami finom kísérője a chilis babtól kezdve akár egy tartalmasabb krémlevesig.


Tökéletes kukoricakenyér egy kis csavarral
 
Hozzávalók
  • 1 üveg dio chutney alma cideres chutney
  • 110 g fehérliszt
  • 110g kukoricaliszt
  • 1 tk só
  • fél tk szódabikarbóna
  • 70 g olvasztott margarin, pl alsana
  • 200 ml izésítettlen növényi ital
  • 70 g cukor
Elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és kibélelünk egy formát sütőpapírral, vagy kimargarinozzuk és lisztezzük a két liszt keverékével.
  2. Összekeverjük a két lisztet, a szódabikarbónát, cukrot és a sót.
  3. Megolvasztjuk a margarint, összekeverjük a növényi itallal, és hozzákeverünk 30 g alma chuntey-t.
  4. A száraz és nedves hozzávalókat elkeverjük. Nedves homok állagot kell kapnunk.
  5. Beleöntjük a formánkba és ízlés szerint a tetejét is megpöttyözzük a chutney-val.
  6. Pirulásig a sütőben hagyjuk, ez úgy 30-35 perc lesz.
  7. Teljesen kihűlve felszeleteljük. Lekvárral, margarinnal, vagy a maradék chutney-t rákenve nagyon finom.