Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter



Tonhal barát csicseriborsó saláta

Tonhal barát csicseriborsó saláta

A tonhalat sosem szerettem, sőt, igazából semmilyen halat sem. Egyedül a lazacot fogyasztottam néha. Tengeri élőlények jöhettek, de a halak nem. Azonban mióta növényi étrendre váltottam az alga ízéért megbolondulok.

Ez a saláta hihetetlenül finom. Mártogatósnak, szendvicsbe az útra, egy brunch reggelin ropogós pirítóssal mimóza koktél társaságában. Előnye, hogy előre el lehet készíteni, sőt az kifejezetten jól áll neki.

 

Tonhal barát csicseriborsó saláta
 
Hozzávalók
  • 1 szár zeller felkarikázva (opcionális)
  • 3-4 szem aszalt paradicsom felcsíkozva
  • negyed marék olíva bogyó és kapribogyó vegyesen, felaprítva
  • 2 konzerv csicseriborsó
  • 50 milliliter csicseriborsó lé
  • 25 gramm wakame algalap, a lébe áztatva, majd felaprítva vagy pürésítve
  • fél alma felcsíkozva
  • 1-2 lila hagyma felcsíkozva
  • 100 gramm majonéz (nálunk most szója mentes készült, teszt üzemben)
  • 2 teáskanál mustár
  • 150 gramm növényi tejföl. Ez lehet a Dr, Oetker, Joya natúr joghurt vagy valami rizs krém. Mi most házilag kísérletezünk, abból tettünk bele
  • só. bors, esetleg egy kevés cukor
Elkészítés
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A csicseriborsó levét leöntjük, és egy krumplinyomóval áttörjük. Rusztikus legyen. Pár szemet félretehetünk a díszítéshez. Az algát beáztatjuk, mindent összekockázunk, felcsíkozunk, és a szósz alapanyagait (vegaföl, majonéz, mustár) összekeverjük.
  2. Összekeverünk mindent egy nagy tálban, és a hűtőbe tesszük pár órára amíg az ízek összeérnek.
  3. Ropogós pirítóssal tálaljuk.