Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVegán Doboz, november

Vegán Doboz, november

Nemrég futottam bele a hírbe, hogy itthon is elérhető lesz a Vegán Doboz. Egy ideje kacérkodtam már a külföldivel, de így azért sokkal kényelmesebb. 🙂 Mindig tetszettek az ilyen “zsákbamacskák”, de sosem lehetett tudni pont a jellegéből fakadóan, hogy vajon a termékeket tudom-e használni vagy fogyasztani majd. A Vegán Doboz pont ezt teszi lehetővé: fogyasztható és használható termékek gyűjtőhelye, teljesen újrahasznosítható csomagolásban!

A szállítás pontos volt, annak ellenére, hogy a munkahelyemre kértem a szállítást, minden gond nélkül megkaptam, telefonon értesítettek előre, időkaput választhattam, hogy mikor érkezzen.

Kívülről egy átlagos doboz, semmi díszítés, egyedül a tetején elhelyezett “Vegán doboz”  felirat, és a címzés látható. A kék papír nekem nagyon tetszik. A vegán zászló színe jut eszembe róla, belül pedig szalmával bélelték ki, hogy a termékek ne sérüljenek. Szeretem az ilyen természetes, natúr alapanyagokkal készített csomagokat, tehát engem levettek a lábamról. Már itt éreztem a tömény narancs és fahéj illatot.

Az illat egy szappantól származott. Másnál is láttam más kiadásban, de ezzel nálam telitalálat lett. Ez a kedvenc párosom főleg ilyenkor. Kissé tartok attól, hogy hogyan viseli el majd a bőröm, ami elég érzékeny, de ez majd kiderül.

6-10 terméket ígérnek a honlapjukon. Összesen 8 volt az e havi dobozban, plusz egy kis ismertető füzet, Zizi kalandjaitól egy recepttel.

Kuhbonbon vegán karamell: A nyári Vegan Festen noraspiration ajánlására kóstoltam először boltban kapható növényi karamellt és akkor estem igazán szerelembe. Eddig ezt a fajtát nem kóstoltam, tehát nagy öröm volt.

Snack garden sózott zöldségkeverék: Ez nem okozott meglepetést, előre beharangozták azért. Házilag szoktam hasonlót készíteni, szeretem az ilyen alternatív rágcsákat, főleg a hűvös idő beköszöntésével, tökéletes egy filmes estéhez nassolnivalónak.

Coco4Me kókusztej: A lehető legtisztább, és legfinomabb számomra. Ez az a fajta, amit csak süteményekbe, desszertekhez szoktam használni, “sajnálom” főzésnél felavatni. Testes, sűrű, akár tejszínhabnak is kiváló.

Fűszerés kurkuma: Ironikus, hogy akkor érkezik meg a csomag, amikor teljesen kifogytam ebből a fűszerből. Nem a fűszerészt vettem ebből eddig, de szeretem ezt a márkát, a fűszerkeverékeik nagyon finomak.

Éden gyümölcsszelet kókuszos: Igazi kókusz rajongóknak való, csak datolya és kókusz, kiváló gyümölcsszelet a városba rohangálva.

Protein bar chia maggal: Ízre még nem tudok nyilatkozni, de fogásra kő kemény. A csomagolása tetszik, még sosem láttam ezt a fajtát eddig. Chia maggal nem vagyok túl jóban, így kíváncsi vagyok.

Sodasan Cosmetics Narancsos fahéjas szappan: A csomag karácsonyi illatáért felelős termék. Nagyon kíváncsi vagyok a használat során milyen lesz. Sajnos – vagy éppen szerencsére – ez az egyetlen termék, ami pálmaolajat tartalmaz.

Urtekram fogkrém: Illatra, állagra hozza a hagyományos fogkrémeket. Pálmaolaj, fluorid mentes. Ízre kissé tolakodóan mentolos számomra, erre azonban én vagyok érzékeny. El tudom képzelni, hogy más számára pont, hogy finom.

A szappan kivételével ahogy említettem is, minden termék pálmaolaj mentes, és az összes gluténmentes (a legtöbb még jelölve is van). Szóval remélem, hogy aki gluténmentes diétát követ, az is kedvet kap hozzá.

Személyes véleményem, hogy elég jó doboz lett. Talán egy picit többet vártam volna, hiszen az első csomag mindig “robban”, ettől függetlenül így is odáig vagyok érte. Természetesen a következőt is meg fogom rendelni, ahogy pedig megérkezik, beszámolok róla. Ha odafigyelnének, hogy szándékosan mellőzzék a pálmaolajat, akkor pedig még plusz pontot adnék erre.

Számomra ez így 10/9-as.